RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Instagram Social Ikon
  • Pinterest

Rejsedrømme


(Alle billeder fra Pinterest)

Noget af det jeg elsker allermest er at rejse, og jeg går konstant og drømmer om, hvilken rejse jeg skal på næste gang. Nogle drømme er mere realistiske end andre, det er klart, men selv de mere omfattende rejser håber jeg at få tid og råd til en skønne dag.

Indtil da har jeg her strikket et inspirationsindlæg sammen over rejser, jeg gerne vil på. Et par af dem håber N og jeg at kunne gøre til virkelighed i løbet af det næste års tid. Jeg er heldig, for jeg har rejst rigtig meget allerede og besøgt mange fantastiske steder. Det betyder dog ingenlunde at jeg er færdig. Tvært imod.

Jeg tænker, at jeg opdaterer indlægget her løbende, så det kan fungere som en ongoing ønskebank over mine drømmerejser.

Øhop i Stillehavet

Øhop i Stillehavet må være definitionen på en ferie i paradis! Jeg drømmer om at tage på øhop mellem destinationer som Fiji, Tonga, Tahiti og andre af de fransk polynesiske øer. Udover de hvide strande og mange solskinstimer, er det især muligheden for at opleve det dyreliv, der omgiver øerne, som tiltaler mig. Snorkling med vilde delfiner omkring Fiji og vilde pukkelhvaler ved Tonga ville være en drøm, der går i opfyldelse! Samtidig tror jeg, at mødet med Stillehavets befolkning er noget ganske særligt.

Nordnorge

Mine søstre og jeg har to gange rejst til Nordnorge nogle dage i de kolde vintermåneder på jagt efter noget ganske særligt. Eller rettere, nogle ganske særlige, nemlig de spækhuggere, der hvert år besøger Nordnorges fjorde i jagten efter sild. Sidste år tog vi vores mor med, og i år gentager vi successen med både vores mor og Nichlas. Vi planlægger at tilbringe et døgns tid i Tromsø på vej mod Andenes, hvor i skal køre i hundeslæde og forhåbentlig se Nordlys, inden vi over de næste par dage tager på havet i Andenes. Det bliver magisk.

New York

Det her er måske nok lidt en klassiker, men ikke desto mindre fortjener den en plads på listen. New York, New York. Jeg besøgte den ikoniske storby med min far og søstre i 2009, og jeg ville elske at vende tilbage. Jeg vil vandre Manhattens gader tynde, se musical på Broadway, nyde udsigten over byen fra Empire State Building, og tage et tiltrængt hvil i Central Park. I ved, alt det man nu skal opleve i New York.

Roadtrip i England

Tænk at leje en lille bil og køre gennem Englands uendelige grønne marker, søvnige landsbyer, besøge byer som Oxford, York og Stratford Upon Avon (var der nogen, der sagde Shakespeare?), overnatte på små, hyggelige bed & breakfasts og spise på de lokale pubs. For mig lyder det som opskriften på en ultrahyggelig tur, der opfordrer til gode traveture, køreture, med masser af obligatoriske car snacks selvfølgelig, og gode muligheder for at stifte bekendskab med venlige og ikke mindst høflige englændere. Nu vi er ved det, ville et smut omkring Wales bestemt heller ikke være af vejen.

Roadtrip i Norditalien

Lad os fortsætte i roadtrip-genren, for et roadtrip gennem den nordlige halvdel af Italien står også højt på min ønskeliste. Jeg ville elske at besøge byer som Milano, Venedig, Genova, Torino og Verona (fornemmer man et Shakespeare-tema på mine roadtrips?), spise endeløse mængder pizza og pasta, og overnatte på vingårde undervejs på turen. I Italien mangler man aldrig noget.

Bali

Jeg tror langt fra, at jeg er den eneste, der drømmer om at rejse til Bali, og med god grund. Med muligheder for både surfing, dykning, snorkling, besøg på et redningscenter for havskildpadder, vandreture i smuk natur og afslapning i paradissmukke omgivelser, er der ikke noget at sige til, at Bali er et populært rejsemål. Jeg er klar!

Santorini og Mykonos

Disse rejsemål har stået på min ønskeliste, siden jeg som teenager så Lena forelske sig i den smukke græker Kostas i "The Sisterhood of the Traveling Pants". Selvom jeg ikke længere er på udkig efter den store kærlighed (jeg har jo fundet ham!), blev jeg dengang ligeså forelsket i Santorinis smukke vulkanøer med de hvide huse med blå kontraster, som jeg blev i Kostas (som i øvrigt blev spillet af en amerikansk skuespiller, snyd). Er man i Kykladerne, er Mykonos med de ikoniske vindmøller naturligvis også et must.

Paris

Her kommer endnu en klassiker: en forlænget weekend i byernes by, Paris. Paris må være Europas mest romantiske storby, og den er derfor oplagt til en kærestetur. Gerne om foråret, når kirsebærtræerne blomstrer. Jeg drømmer om slentreture i de fine gader, Moulin Rouge, Louvre, og crossainter i kilovis, der helst indtages på en hyggelig fortovscafé, akkompagneret af people watching.

Caribien

Jeg drømmer ofte om at tage til Caribien, der gemmer på fabelagtige destinationer som Cuba, Mexico, de Vestindiske Øer og Den Dominikanske Republik. Caribien kan næppe opleves på bare én tur, så det må blive ad flere omgange. Jeg tilbragte tre uforglemmelige uger på Cuba i 2013, og jeg vil så gerne tilbage. I Mexico drømmer jeg om uovertrufne dykkemuligheder, et rigt dyreliv, smukke strande og lækker mad, mens de Vestindiske Øer og Den Dominikanske Republik forhåbentlig byder på vaskeægte caribisk sol og magi.

Rejsedrømme har jeg heldigvis nok af, mere end rigeligt til et helt liv. Heldigvis er vi i fuld gang med planlægningen af vores kommende tur!