RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Instagram Social Ikon
  • Pinterest

Emmas Bogklub


Som litteraturuddannet og litteraturelsker ligger det næsten til højrebenet, at jeg her på platformen også pipper lidt op om de bøger jeg læser og holder af. Derfor introducerer jeg med dette indlæg Emmas Bogklub, hvor jeg fra tid til anden vil komme med boganmeldelser af bøger, jeg har læst. Det bliver primært bøger, som jeg har valgt fordi de på den ene eller anden måde står mit hjerte nært. Derfor vil det overvejende være positivt stemte anmeldelser - nok snarere anbefalinger! Jeg forestiller mig, at vi både kommer omkring højtravende ikonisk litteratur og feel good chicklit til den store guldmedalje, alt sammen læst med en engelsk MAs perspektiv.

Sidst jeg skriblede om litteratur blev det en kende tungt, så vi begynder bogklubben med et stykke vaskeægte, hylemorsomt og hjertevarmt chicklit, nemlig Lindsey Kelks The Single Girl's To-Do List. I Kelks velskrevne roman fra 2011 møder vi Rachel Summers, en makeup artist i tyverne, hvis liv kører på skinner. Hun elsker sit job, sin kæreste, sin lejlighed i Nordlondon og sine fabelagtige venner. Rachels idylliske tilværelse stopper imidlertid brat, da Simon, hendes kæreste, pludselig beslutter, at han vil have en pause fra Rachel. Selvom Rachel er overbevist om, at det bare er et bump på vejen i deres ellers lykkelige forhold, er der efter fire uger stadig ingen tegn på, at Simon vil genoptage forholdet. Rachels bedste venner, Emilie og Matthew, prøver at overbevise Rachel om, at det er tid til at komme videre, og sammen udvikler de den ultimative kur mod et knust hjerte: the single girl's to-do list. Det er intet ringere end en liste over ting, som Rachel skal gøre i løbet af de første uger af sit nye singleliv, og som sender hende på hylemorsomme eventyr, der måske endda kan hjælpe hende med at finde kærligheden igen.

Efter min mening må chicklit gerne have forudsigelige indspark, og det har The Single Girl's To-Do List da også. Tag bare Matthew, Rachels gay best friend eller Rachels makeover og shopping spree. Det vigtige er bare, at historien er velskrevet. Det er faktisk ganske crucial for mig, og her brillerer Lindsey Kelk altså med et letflydende, varmt og humoristisk sprog, der får mig til at springe på hovedet ned i fortællingen. En lille smagsprøve:

All I knew was that I was getting that bloody piece of paper. Matthew was on his fourth lap of the living room when I finally managed to snatch it out of his hand. At the exact same time as I lost my towel. Ignoring the fact that at least three of my neighbours were watching me take a naked piggyback ride around my living room on a six foot four gay man, I slid to the floor and quickly scanned the note.

Som I måske har bemærket, har jeg en forkærlighed for to-do lister, og det var da også bogens titel, der fangede mig, da jeg første gang faldt over romanen i 2013. Siden da har jeg læst den gentagne gange, og jeg kan til stadighed genkende mig selv i Rachels afhængighed af lister:

OK, so maybe my attachment to the lists was slightly unhealthy, and possibly the buzz I got when I crossed something off shouldn't be quite so satisfying (another indication that my sex life wasn't all that it should be?)

The Single Girl's To-Do List er relaterbar for unge kvinder, den er kærlig og romantisk, uden at blive højtidelig, og så er den fra begyndelse til ende krydret med pop culture referencer og tør britisk humor:

'I can't remember the last time we did a girls only night'. Em sipped from her champagne flute delicately. I tried not to chug. As much fun as this was, I still felt wildly out of place. The easiest cure for that, of course, was booze. I was pretty sure Shakespeare said something similar. Probably used more words though.

Kort fortalt er romanen et ualmindeligt godt bud på chicklit fra øverste hylde, og jeg lover, at du bliver ligeså forelsket i Rachel som jeg og hepper med, når hun (forhåbentlig) vælger Mr. Right.